Osłonka poliamidowa wędliniarska 8m-fi73mm 100°C
![Osłonka poliamidowa wędliniarska 8m-fi73mm 100°C Osłonka poliamidowa wędliniarska 8m-fi73mm 100°C](/images/wk688/70000-71000/Oslonka-poliamidowa-wedliniarska-8m-fi73mm-100C_%5B70639%5D_480.jpg)
![Osłonka poliamidowa wędliniarska 8m-fi73mm 100°C Osłonka poliamidowa wędliniarska 8m-fi73mm 100°C](/images/wk688/70000-71000/Oslonka-poliamidowa-wedliniarska-8m-fi73mm-100C_%5B70639%5D_480.jpg)
![Osłonka poliamidowa wędliniarska 8m-fi73mm 100°C Osłonka poliamidowa wędliniarska 8m-fi73mm 100°C](/images/wk688/70000-71000/Oslonka-poliamidowa-wedliniarska-8m-fi73mm-100C_%5B70640%5D_480.jpg)
![Osłonka poliamidowa wędliniarska 8m-fi73mm 100°C Osłonka poliamidowa wędliniarska 8m-fi73mm 100°C](/images/wk688/70000-71000/Oslonka-poliamidowa-wedliniarska-8m-fi73mm-100C_%5B70640%5D_480.jpg)
![Osłonka poliamidowa wędliniarska 8m-fi73mm 100°C Osłonka poliamidowa wędliniarska 8m-fi73mm 100°C](/images/wk688/70000-71000/Oslonka-poliamidowa-wedliniarska-8m-fi73mm-100C_%5B70641%5D_480.jpg)
![Osłonka poliamidowa wędliniarska 8m-fi73mm 100°C Osłonka poliamidowa wędliniarska 8m-fi73mm 100°C](/images/wk688/70000-71000/Oslonka-poliamidowa-wedliniarska-8m-fi73mm-100C_%5B70641%5D_480.jpg)
![Osłonka poliamidowa wędliniarska 8m-fi73mm 100°C Osłonka poliamidowa wędliniarska 8m-fi73mm 100°C](/images/wk688/70000-71000/Oslonka-poliamidowa-wedliniarska-8m-fi73mm-100C_%5B70642%5D_480.jpg)
![Osłonka poliamidowa wędliniarska 8m-fi73mm 100°C Osłonka poliamidowa wędliniarska 8m-fi73mm 100°C](/images/wk688/70000-71000/Oslonka-poliamidowa-wedliniarska-8m-fi73mm-100C_%5B70642%5D_480.jpg)
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 12 |
Dostępność |
Mało
|
Osłonka poliamidowa służy do przygotowywania domowych wyrobów garmażeryjnych i wędliniarskich.
Pozwala na samodzielne wykonanie parzonych wędlin takich jak salceson, pasztetowa, szynka, metka, mielonka, mortadela, kaszanka. Nadaje się do przygotowania potraw metodą sous vide.
Sposób użycia:
Przed użyciem moczyć w wodzie o temperaturze max. 40°C przez około 15 minut. Podczas moczenia cała osłonka powinna być zanurzona w wodzie. Ściśle wypełnioną osłonkę należy zawiązać, a następnie poddać obróbce odpowiedniej dla danego rodzaju wędliny.
Maksymalna temperatura w procesie parzenia wynosi 100°C. Po obróbce termicznej chłodzić powietrzem, nie stosować szokowego natrysku zimną wodą.
Osłonki przechowywać w czystym, suchym i przewiewnym miejscu w temperaturze do 25°C.
Posiada atest PZH.
Wytrzymałość termiczna: 100°C
Opakowanie jednostkowe zawiera 8 mb ± 5%
Średnica: 73 mm
Wyprodukowane w UE.